Okonventionella sätt att må bättre – spela spel

Att må psykiskt dåligt är inte alls ovanligt och det finns många tips och råd gällande hur man kan göra för att må bättre. Ett sätt är att göra det man är bra på, men det är bara ett av många sätt som kan hjälpa en till ett bättre psykiskt mående.

Fungerar inte psykologens tips? gör så här för att må bättre

Många lider av psykisk ohälsa som ångest, panikattacker, depression, ätstörningar och självskadebeteenden. Att gå till en psykolog är oftast något av det första folk tänker på att göra när de befinner sig i en sådan situation och eventuellt kan det bli aktuellt med läkemedel för att ta bort de värsta topparna av negativa tankar. Men i många fall hjälper inte psykologens råd och i många fall är läkemedel bara ett sätt att lindra symtomen på kort sikt. Om du känner att du inte kommer framåt i din väg mot bättre mående kan du testa något av dessa tre ovanliga saker för att må lite bättre dag för dag:

  • Gör det du älskar – spela spel.

När man gör det man gillar och är bra på så mår man bättre direkt. Om du älskar att spela spel kan du ägna dig mer åt det för att minska ångesten. Avancera gärna spelandet genom att köpa exempelvis Minecraft saker att roa dig med och gör spelandet till en större och viktigare del av din vardag.

  • Var ute mer.

Frisk luft och D-vitamin är en av få saker som är läkande vid psykisk ohälsa. Gå bara ut och sätt dig i skogen. Ägna tiden åt att göra ingenting. Ta inte med mobiltelefonen eller musikspelaren och koncentrera dig på att bara vara.

  • Se över kosten.

På grund av den dåliga kosthållningen som många har så kan psykisk ohälsa faktiskt bero på näringsbrist. Om du inte har någon aning om varför du mår dåligt kan det bero på din kosthållning. Se över den och se om du kan göra några ändringar.