Må bättre med goda dofter

Alla mår dåligt mellan varven. Det hör till livet även om det är tufft att gå igenom olika kriser och det sätter sig i sinnet. Idag finns det många sätt att få hjälp ur olika tillstånd som psykisk ohälsa kan ge. En del blir hjälpta av mediciner och samtalsterapi under den jobbigaste delen av krisen. Andra är intoleranta mot vissa ämnen i mediciner och behöver då hitta andra sätt för att må bättre.

Det är otroligt mycket som rent psykologiskt påverkar våra sinnen. Vi blir påverkade av i stort sett allting som finns omkring oss under en dag. Alltifrån hur morgonkaffet smakar till alla intryck vi får under vår vakna tid. Ibland händer något oförutsett som sänker humöret och vi vet att kanske redan nästa dag så har det runnit av oss. Vi människor är väldigt lika men ändå reagerar vi väldigt olika när saker händer omkring oss.

Dofter påverkar sinnet positivt

Alla som har känt en riktigt god doft som kommer från Dolce Gabbana i form av parfym eller bodylotion vet att känslan i kropp och sinne stärks och blir lättare. Dofter har en större inverkan på oss än vad vi kanske tror. När livet känns lite trist, grått och ohälsan smyger sig på så är det en bra idé att unna sig exempelvis en fin bodylotion. Känslan av att smörja in kroppen med en god doft höjer humöret från första stund. Att man sedan delar med sig av den fina doften som kommer från huden till andra är ett stort plus. Då höjs garanterat även deras humör.

En del säger att det luktar gott men det låter bättre att säga att det doftar gott. För ordet doft är något positivt och har en positiv klang.

Kom ihåg att det är viktigt att skämma bort sig själv mellan varven. Att känna sig fräsch plus dofta gott är en mycket bra grund för att sakta komma tillbaka när livet kanske har ställt till det.

Det finns många enkla metoder att ta till när det kommer till att höja humöret med hjälp av dofter.

Alla vet hur ljuvligt exempelvis rosor doftar. Att stoppa ner näsan i en bukett rosor och långsamt andas in doften om och om igen kan verkligen få igång endorfinerna. För vem kan samtidigt låta bli att le när den doften når sinnet? Att le när det gör ont kan vara mindre lätt. Men det går att lura hjärnan. Öva, öva och öva på att le flera gånger per dag, det ger resultat.

Ta gärna en sakta lunk i skogen med dess fantastiska dofter, för det är du värd.