Sällskapsspel för goda relationer

Sällskapsspel kan vara så mycket mer än att bara sitta och ha roligt med familj och vänner. Det kan vara ett sätt att lära känna nya människor och skapa goda relationer.

Sällskapsspel

Idag spelar vi mest på mobilen eller datorn, men det är något alldeles särskilt att sitta tillsammans med familj och vänner kring ett bord och spela ett roligt sällskapsspel. Det finns så många sällskapsspel att välja mellan, allt från klassiker som Monopol och Risk till att lägga 3D-pussel och spela senaste versionen av Trivial Pursuit. Gillar du att resa kan du köpa ett resespel som Ticket to Ride. Sedan finns också klassikern schack när du verkligen vill få en riktig utmaning. Köp sällskapsspel på Partykungen som både har spel för fester, roliga sällskapskvällar och barnfamiljer.

Goda relationer

För att må bra är det oerhört viktigt med goda relationer. Forskning om psykologi visar att det faktiskt är mer hälsosamt att äta en god kaka med en vän, än att vara ensam och bara äta hälsosamma saker. Vi behöver andra människor för att må bra. Det är också viktigt att göra skillnad mellan att vara social och att ha goda relationer. Goda relationer är något mycket djupare och ingenting vi kan ha med alla vi träffar på. Det är människor som vi känner oss trygga med. Som står vid vår sida även när vi misslyckas och gör fel. På samma sätt som vi står vid deras sida när de behöver hjälp, uppmuntran och förlåtelse. Det tar dock tid att skapa relationer. Då är sällskapsspel ett bra sätt att umgås. Det fungerar både för extroverta och introverta. Pratglada, eftertänksamma och blyga. Personer som bara gillar att umgås och vara sociala, och personer som vill ha en utmaning och få tävla. Ett bra sätt att må bra på och skapa goda relationer.

Bjud in till spelkväll

Det är många som älskar att spela sällskapsspel, men vi får inte alltid så många möjligheter till det. Helst ska det vara rätt antal personer, alla ska vilja spela samma spel och naturligtvis ha tid. Bjud in dina vänner till en spelkväll. En spelkväll är också ett bra tillfälle att bjuda in nya bekantskaper. Känner du en person som verkar lite blyg och som helst inte kommer på fester? Då kan en spelkväll vara ett perfekt party.

För en lyckad spelkväll bör du i förväg föreslå två-tre spel som ni väljer mellan. Då är alla beredda på vilka spel som kommer att spelas. Det går även mycket snabbare att komma igång. Ni bör sitta vid ett större bord, helst ett köksbord, och alla ska kunna sitta bekvämt. När gästerna anländer är det smart om mat, tilltugg och fika redan är klart. Så att ni kan sätta igång och spela ganska snabbt. Om det tar en till två timmar innan ni ens kommer igång med själva spelet, så är det inte säkert att så många kommer att vilja komma nästa gång. Om det är flera socialt osäkra personer är det också viktigt att komma igång med spelet, så att alla har någonting att fokusera på. Det är en av orsakerna till att spel verkligen kan skapa goda relationer. Det är ett tryggt sätt att umgås på, alla har någonting att göra och behöver inte prata hela tiden.